Grapefruitmag kivonat az ekcémára

Az atópiás dermatitis vagy ekcéma bárhol jelentkezhet a testen, de klasszikusan a térd mögötti részeket, a mellkas felső részét, a bokát, az arcot, a nyakat, a karokat, illetve a testhajlatokat támadja meg. A grapefruitmag kivonat nem egy esszenciális tápanyag, viszont előnyös lehet bizonyos egészségügyi feltételek esetében, például az ekcéma kezelésében. Persze nagyon fontos, hogy mindig kikérjük egy egészségügyi szakember véleményét, mielőtt bármilyen grapefruitmag kiegészítőt el kezdenénk szedni.

grapefruit

A grapefruitmag kivonat

A grapefruitmag kivonat a grapefruit rostjaiból, magjaiból és fehér memránjaiból származik. Ez a kivonat elérhető folyadék, tabletta vagy kapszula formájában is. Az University of Maryland Orvosi Központja szerint a grapefruitmag kivonat vírusölő, gombaölő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenfelül az immunrendszer erősítését is hatékonyan képes elvégezni.

Ekcéma

Az ekcéma sokszor egy szénanátha vagy asztma hatására jelentkezik először, majd később újból és újból kiújul. Leggyakrabban a csecsemőknek és a gyermekeknek kell megküzdeni vele. Az ekcéma oka egyelőre nem ismert, de a tudósok úgy gondolják, hogy elsősorban az immunrendszer zavara, illetve a bőrszárazság okozhatja a problémát. Az ekcémában szenvedőknél komoly gondot okoz a Staphylococcus aureus elszaporodása a bőrön, ami tovább rontja a tüneteket, azokat intenzívebbé teszi és növeli a betegség súlyosságát. Az ekcéma jellemző tünetei a viszketés, a megvastagodott és repedezett bőr, a bőrpír.

Grapefruit kivonat és ekcéma

Egy tanulmány a grapefruitmag kivonat hatékonyságát tesztelte ekcémás betegeken, akiknek az életkora 16 és 41 év között mozgott. A csoportból 10 beteget kezeltek 2 csepp grapefruitmag kivonattal naponta kétszer, 15 beteg pedig naponta 3-szor 50 mg-os grapferuitmag kivonatos kapszulát kapott. Illetve volt még egy kontrollcsoport is. A kutatócsoport azt találta, hogy a grapefruitmg kivonat segített a székrekedés, a felfúvódás, a hasi diszkomfort érzést kezelésében, illetve gátolja a Staphylococcus aureus elszaporodását, így segített az ekcéma tüneteit is javítani.

Hol kapható?
Akció

Magna G&T Zemaform(ekcémára) krém 50ml

-14% Magna G&T Zemaform (ekcémára) krém 50ml

Gondosan válogatott összetevők az ekcéma kezelésére.

Ár: 12800 Ft
14900 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!