Ételek, amelyeket érdemes elkerülni az ekcéma során

A Mayo Clinic az atópiás dermatitist vagy ekcémát úgy határozza meg, mint egy krónikus, viszketéssel együtt járó bőrgyulladást, amely kapcsolatba hozható más betegségekkel, például az influenzával vagy bizonyos élelmiszerallergiákkal. Az ekcéma gyakran alakul ki a térd- és a könyökhajlatokban, a fejbőrön, a nyakon, illetve tulajdonképpen bármelyik testrészen megjelent. Bár az ekcéma leggyakrabban a gyermekek és a csecsemők körében figyelhető meg, a probléma felnőttkorban is kialakulhat: a statisztikák szerint 10 emberből körülbelül 1 szenved az ekcéma kínzó tüneteitől. Az ekcémában szenvedőknek egyébként különösen nagy figyelmet kell fordítaniuk a táplálkozásukra, mivel egyes élelmiszerek súlyosbíthatják a tüneteket.

gyumolcsok

Gyümölcsök

Egyes gyümölcsök, különösen a savasabbak, képesek felerősíteni az ekcéma tüneteit. Érdemes tehát kerülni a narancsot, a paradicsomot, a citromot és az epret is.

Egyéb élelmiszerek

Gyakran az élelmiszerallergiát okozó ételek is gyakran szerepet játszanak az ekcéma kiváltásában, illetve súlyosbodásában. Néhány élelmiszer, ami kiválthatja az ekcémát: a tejtermékek (főleg a tehéntej és a tojás), a szója, a dió, a búza és a kagyló. Az orvosok tesztelhetik, hogy ezekre az élelmiszerekre allergiásak vagyunk-e, illetve, hogy a bőrünk hogyan reagál ezen fogások tápanyagaira.

Adalékanyagok

Az élelmiszer adalékanyagok és a tartósítószerek is okozhatnak ekcémát. Ezek valószínűsíthetően leggyakrabban az előre csomagolt és a feldolgozott élelmiszerekben találhatóak meg, így ezeket mindenképpen érdemes kerülnie annak, aki ekcémában szenved. A leggyakoribb vegyi anyagok, melyek súlyosbíthatják az ekcéma tüneteit a következők: tartrazin (citromsárga anyag, általában színezékként használják), nátrium-benzoát (tartósításra használják), nátrium-glutamát (sós íz elérésére használják) és a szulfitok (tartósítószer). Ezek közül ráadásul a nátrium-glutamát egy idegméreg, ami még súlyosabb tüneteket is okozhat.

Hol kapható?
Akció

Magna G&T Zemaform(ekcémára) krém 50ml

-14% Magna G&T Zemaform (ekcémára) krém 50ml

Gondosan válogatott összetevők az ekcéma kezelésére.

Ár: 12800 Ft
14900 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!