Az ekcéma otthoni kezelése

Az ekcéma, az atópiás dermatitis a bőr viszketéssel együtt járó gyulladása. A betegség okai ismeretlenek, de általában együtt fejlődik ki egy allergiával és hatással lehet a szervezet immunrendszerére. Az ekcéma leggyakrabban a csecsemők és a kisgyermekek körében jelentkezik, de a felnőtteknél is találkozunk ezzel a problémával. Az ekcéma időtartama is változó, rövid távú, gyors lefolyású, de krónikus lehet. Akárhogy is legyen, néhány otthoni, természetes gyógymóddal képesek lehetünk kezelni ezt a problémát.

zabpehely

Zabpelyhes fürdő

Furcsának tűnhet, de a zabpelyhes fürdő tényleg hatékony az ekcéma kezelésében. Csak tegyünk 1-2 csésze zabpelyhet a fürdővízbe. Ezenfelül használhatjuk még a szódabirkarbónát is, ami szintén ugyanazt a feladatot látja el: leszárítja az ekcémát, mivel képes megölni a baktériumokat a bőrön, így a tünetek szinte azonnal enyhülnek.

Tartsuk nedvesen a bőrünket

Az ekcéma egyik tünete a száraz, viszkető bőr, ami meglehetősen bosszantó és kényelmetlen. Éppen ezért hasznos megőrizni a bőr megfelelő hidratáltságát, mert így az ekcéma tünetei is kevésbé lesznek kínzóak. A hidratációnak köszönhetően az irritáció megszűnik, illetve a bőrpír is enyhül némiképpen.

Szedjünk probiotikumokat

A probiotikumok olyan anyagok, melyek minden élő szervezetben megtalálhatóak. A probiotikus élelmiszerek közül a legismertebbek a joghurt, a kefír és a savanyú káposzta. A probiotikumok segíthetnek az immunrendszer erősítésében, így mérsékli az allergiás reakciókat, amelyek néha az ekcéma fellángolását eredményezhetik.

Halolaj

A halolaj gátolja a leukotrién B4 enzim felszabadulását, amely fontos szerepet játszik a gyulladásos folyamatok beindításában. Az University of Maryland Orvosi Központ kutatásaiból kiderül, hogy a halolaj képes jelentősen javítani az ekcémás betegek tüneteit egy 12 hetes kezelés során. Az omega-3 zsírsavak a halolajban ezenfelül előnyösen a pszichére, illetve a szív- és érrendszerre.

Hol kapható?

Hillvital GyógyfüvesMesterbalzsam Ekcémára 250ml

-25% Hillvital Gyógyfüves Mesterbalzsam Ekcémára 250ml

Az egyetlen gyógynövényekből előállított, ekcémára való, kiváló minőségű, komplex balzsam.

Ár: 8190 Ft
10980 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!